16. ročník MTBOligy odstartuje přesně za 10 dnů

Už jenom 10 dnů zbývá do startu dalšího, již 16. ročníku MTBOligy – sezóny 2024 … Co bude letos nového a na co se můžeš těšit?

Na úvod ještě krátká zmínka o tom, jak dopadl Zimní Pohár 2023/2024, který čítal 6 zastávek. Jediný kdo se účastnil všech závodů a získal tak titul Nezmar byl Vítek Zýka. Vítězi žebříčků jednotlivých kategorií se pak stali: Jitka Tili Akrmanová, Tomáš Dočkal a v juniorech Štěpán Dočkal. Gratulujeme všem! Poháry budou předány jako obvykle při nejbližší příležitosti.


Ale teď vpřed k hlavní sezóně ….
Letos na nás čeká 17 tréninků, 12 jarních a 5 podzimních včetně tradičního nočáku na závěr. A zatímco všechny jarní tréninky již znají svého pořadatele, podzimní si svého pořadatele stále hledají – nebojte se pořádání a rezervujte si svůj trénink, je to za 100 bodů :) . Budeme jezdit tradičně ve čtvrtek, výjimkou je ultralong XL Velbloud, který je potřeba si zapsat do kalendáře na neděli 9.6. (o tomto víkendu se nekoná žádná zásadní kolizní akce, pokud tedy nepočítáme OB – finálový závod na krátké trati … ale jsme bikeři, tak snad takové ambice nemáme a nikdo touto kolizí nepřijde o titul nezmar).

Ligu zahájíme 11.4. pod taktovkou zakladatele MTBOligy – Kouři, který připravuje vymazlený trénink ve Velké Dobré u Kladna, na mapách dříve použitých pro závody ČP MTBO, ke kterým ještě domapoval další části lesa v okolí Kožovy hory. Prý to bude takový kratší long se závěrečnou sprintovou pasáží, tak se máme určitě na co těšit. Přihlášky jsou spuštěny.

Hned po první lize o víkendu pak v termínovce můžete nalézt “netrénink” Pražské vyhlídky, ať máte informace pěkně na jednom místě. Účast či lépe řečeno neúčast v tomto případě nemá vliv na titul nezmara.

V dalším termínu se pak přesuneme na kraj Prahy do lesoparku Šárka. A zatímco u Kladna to bude spíše placka, v Šárce by už nějaká ta vrstivnice být mohla.

Následovat bude pořadatelské duo Míša & František v dosud nezveřejněném prostoru.

V rámci 4-tého tréninku se po mnoha letech vrátíme do Strašnických lesíků, kde jsme naposledy jezdili před 9 lety. A to díky premiérovému pořádání Slávečka Bubáků. Díky!

Místo pátého tréninku sice zní exoticky, nicméně si zajezdíme v prověřené destinaci. V zákulisí se ovšem šušká, že to nebude úplně standardní mapový trénink, tak se necháme překvapit.

O tom, že Memoriál APM v provedení Kládina je vždycky jedním z nejvytíženějším tréninkem není pochyb. Určitě tomu tak bude i letos, byť je místo konání zatím tajné.

Druhou půlku jarní části termínovky pak obstarají vzdálenější destinace. Nejprve se v rámci 7. tréninku podíváme do Povodí Kačáku a tedy projetí v novém prostoru. Následovat bude Mělník, kde jsme měli v roce 2022 velmi pěkný dvoj-trénink. O víkendu 9.6. pak již výše zmíněný XL Velbloud v lesích v okolí Psár, což bude určitě “libovka” a následovat bude Hloubětín od dua pořadatelů Robert Sedlecký & Petr Zloský. Předposlední zastávkou budou Říčany, kde byla liga shodou okolností naposledy také v roce 2015 a poslední jarní zastávkou bude překvapení od Adama Hájka.

Všem pořadatelům veliký dík, že pro nás tréninky připravují§


V rámci organizace se žádné zásadní změny neplánují. Krabičky jsou nově oservisované, do organizační sady doplněné potřebné komponenty. Pouze zmíním, že již nebudou k zapůjčení Air+ čipy. Kdo chtěl, už si čip pořídil, kdo nechtěl, stále jsou k dispozici kontaktní. A kdo se ke koupi této základní orienťácké pomůcky odhodlal právě teď, může si ho objednat třeba v obchodech Sporticus nebo HSHsport

Vylaď formu, nabij konto a přihlaš se na první letošní trénink! 
Na viděnou ve Velké Dobré.

Derivátor


Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.