Postupy na Liveloxu

Jak to funguje a co musím udělat, abych svůj postup mohl nahrát a porovnat s ostatními?

Co je Livelox? 
Livelox umožňuje jak ruční zakreslování postupů, tak nahrávání z GPS zařízení nebo ze souboru. Další možností je propojení s aplikacemi Polar, Garmin, Strava, Suunto, UsynligO či Control. Tj takový play-map. 

Jak na to?
Je to vcelku intuitivní a ten kdo se účastní jiných orientačních akcí jako třeba o-liga.cz nebo závodů pod záštitou ČSOS asi nemusí číst dál, protože Livelox už zřejmě běžně používá. A pro ty, kteří zatím tu čest s Liveloxem pracovat neměli, je zde krátký návod nebo lépe řečeno shrnutí, co je potřeba udělat, aby se postup dostal na to správné místo a bylo možné si ho pak porovnat s ostatními účastníky. 

Kompletní dokumentace (v angličtině) je dostupná na stránkách Liveloxu (https://www.livelox.com/Documentation/Athletes). Stránky Liveloxu jsou pak kompletně v češtině.

  1. Je třeba si vytvořit účet. Tj stačí jít na www.livelox.com a zaregistrovat se.
  2. V editaci svého účtu si přidat klub “Pražská MTBOliga”. To sice není podmínkou, ale usnadňuje to práci.
  3. V editaci svého účtu propojit účet na Garminu, Stravě či jiný se svým účtem na Liveloxu.
  4. Na stránce konkrétního tréninku přidat postup.

Asi nejjednodušší je mít propojen Livelox se Stravou, pal lze přidání postupu realizovat pouze vybráním příslušného postupu (aktivity) na 3 kliky (Livelox aktivity na Stravě vidí a nabízí je v rolovacím menu). Automatické přidání postupu na lize možné nebude, jezdíme kdy chceme a nemáme startovku.

Již nyní je na Liveloxu dostupný první trénink Velká Dobrá, takže si všechno můžete vyzkoušet. A pokud narazíte, na tréninku v Šárce vám kdyžtak Derivátor poradí ;)


Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se
18. 04. 2024 09:33
Tomáš Johanovský: Livelox je super, jsem moc rád, že na lize bude. Ale u prvního závodu nevidím kartu Postupy, která je podle mě nejlepší na nějakou analýzu variant postupů (viz třeba O-liga). Dá se tam nějak přidat?