Nočák uzavřel 11. ročník MTBOligy - hurá do Divadla

11. ročník MTBOligy je minulostí. Teda aspoň ta závodní – nepříjemná část plná bahna, potu, kopřiv, nepříjemných obyvatelů odstraňujících kontroly, psí havěti. A můžeme se tak těšit na sladkou tečku v navoněném prostředí divadla D21.

Výsledky Nočáku jsou k dispozici na webu a kromě tradičních problémů s domorodci, stojí za zmínku, že i bez mapníku se dá zajet bedna. Iva Mědílková totiž s mapou v zubech zvládla trať pod hodinu a to stačilo na druhý flek. Lehce “tricky” byl také mapový start, který byl jinde než místo startu. Na ligových tratích nejsme zvyklí že trojúhelníček není v místě startu. A kdo neprojel přes mapový start, měl by být “disk”. Nicméně dlouhé schody, které museli všichni hříšníci absolvovat, bylo pořadateli hodnoceno jako dostatečné pokání a tak tento nedostatek negativně nehodnotili.

Kdo pravidelně sleduje žebříček věděl, že teprve až nočák rozhodl o tom, kdo shrábne vavřín z letošního ročníku. Martin Štěňha i Kládin měli shodný počet bodů a očekával se tedy souboj na krev. Úspěšnější byl nakonec Martin, který Kládina porazil o více než 4 minuty a slaví premiérový titul o pouhý jeden jediný bod. Třetí místo si dobrými výkony v podzimní části zajistil Mirek Kalina. Brambory zbyly na Tomáše Bezoušku.

V ženské kategorii bylo víceméně rozhodnuto. Iva Mědílková držela první příčku v žebříčku pevně v rukou už od jarní části. Náskok před druhou Markétou Kalinovou činí 67 bodů. Třetí místo v ženách bere Dana Rypáčková.

Většina z výše jmenovaných jsou nezmaři – letos tato kategorie prořídla na pouhé 4 účastníky. A ti se do divadla můžou těšit dvojnásob !

Liga však není jen o vítězích, naopak. Ligu tvoří všichni pravidelní účastníci a možná tak budete překvapeni, kdo všechno v divadle letos obdrží cenu. Ceny na vyhlášení i letos vyrobí https://www.papidorty.cz/ 

V divadle na viděnou se těší Derivátor, Míša, Svoby

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.