Platební systém ligy. K čemu to je a jak to funguje?

Nebaví vás před ligou řešit drobné? Anebo prostě cash už vůbec nevyužíváte a vše platíte bezhotovostně? Pořádáte a nestíháte při prezentaci? Pak je ligový platební systém řešení pro vás .. tedy pokud nejste chronický odhlašovač v den tréninku či se nehlásíte tradičně po termínu.

Vše podstatné naleznete ve svém účtu, sekce “Moje Konto”. Aktuální stav konta, parametry pro nabití účtu a také všechny pohyby, tj příchozí a odchozí úhrady.

Dobití lze provést dvěma způsoby: 
  • QR platbou … jsou předdefinované 2 částky (500,- a 1000,-), nicméně QR platbu lze po načtení modifikovat dle vlastního uvážení. Výhodou je, že nemusíte moc přemýšlet, protože se vyplní všechny potřebné údaje (variabilní symbol atd), které zajistí bezproblémové přiřazení platby na konto.
  • Převodem z účtu … dávejte si pozor na správné vyplnění údajů, variabilního symbolu a do zprávy pro příjemce ligového jména. Jinak se platba nespáruje a někdo to bude muset řešit.
Pokud máte slušnou banku, kredit se vám na kontě objeví během pár minut (tedy pokud jste zvládli správně vyplnit detaily platby).

Jak probíhá úhrada příspěvku na mapu?
Při přihlašování na trénink zaškrtnete, že chcete příspěvek na mapu uhradit z konta. O nic dalšího už se nemusíte starat – věc je vyřízená. Můžete také provést úhradu za jiné účastníky, které příhlašujete, třeba děti. Pokud na kontě máte menší kredit, než je výše příspěvku na mapu, úhradu neprovedete. Nicméně si můžete konto dobít a za pár minut přihlášku dokončit. Úhradu ovšem nelze provést po ukončení přihlášek a již jednou zúčtované úhrady nelze převést zpět (takže nic pro bordeláře).

Pro pořadatele
V editaci tréninku stačí vyplnit potřebné parametry:
  • výše příspěvku na mapu .. ligová / dětská
  • číslo účtu kam mají být převedeny peníze po ukončení přihlášek
V přihláškách je u každého účastníka čitelná informace o provedené úhradě.
Souhrnná částka za trénink od všech účastníků dorazí na zadaný účet po ukončení přihlášek.

Primárním cílem platebního systému je zjednodušit, zkrátit prezentaci při tréninku a ulehčit život jak pořadatelům tak účastníkům. 

Pokud máte jakékoli připomínky či podněty, podělte se o ně třeba v komentářích pod tímto článkem.
Derivátor

(obrázek k tomuto článku je ilustrativní)

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se
22. 05. 2021 20:38
Jakub Klapka: K naprosté dokonalosti už chybí jen možnost platit i půjčovně SIAC čipů ;-)