Předtréninkové aktuality z prostoru Veleslavína

Ve čtvrtek 11. dubna odstartuje v pořadí již druhý trénink MTBOligy, na území Hlavního města Prahy však otvírák. Projedete se na mapě Veleslavínka, což je relativně malý prostor vymezený sídlištěm Petřiny, čtvrtí Veleslavín a starou zástavbou Liboce. Mapu jsme pojmenovali podle studánky s pitnou vodou, která se nachází v prostoru kontroly 4. Komu by tak náhodou došla voda v bidonu, může zde dotankovat.

Víte že, první písemná zmínka o Liboci se nachází ve falzu zakládací listiny břevnovského kláštera z roku 993? A že Petřiny jsou jedním z nejstarších sídlišť novodobé Prahy, které vzniklo v letech 1959–1969 pro cca 15 000 obyvatel podle návrhu architektů Evžena Bendy a Vojtěcha Mixy. Zkrátka historie na každém metru mapy :)

Malý prostor nedává příležitost k dlouhým postupům (logicky) a tak je trénink koncipovaný spíše jako sprintová trať. Ostatně 28 kontrol na 13 km optimálního postupu tak trochu napovídá, že nejen rychlé nohy, ale hlavně čtení mapy, budou důležité. Kontroly budete číst ze dvou map A3 v měřítku 1:5000 (aby jste na detaily dobře viděli) s éčkem 5m. Otáčet mapu budete jednou a to přesně v půlce trati a ti co hrají o vteřinky to zcela jistě hravě zvládnou za jízdy. Pro ambiciózní jezdce ještě doplním, že trať se dá víceméně celá projet bez zbytečného sesedání z kola, což je také velká ztráta. A protože předpověď počasí neslibuje žádné extra vedro (bude sucho a 10°C) tak by v prostoru měl být větší klid než obvykle. Přestože kontroly budou většinou na odlehlejších místech, buďte velmi opatrní.

Zásadní a premiérovou novinkou na lize by mělo být bezkontaktní ražení kontrol SIAC do vzdálenosti 20-40cm. SIAC čipy si budete moci zapůjčit za akční poplatek 50,- kč (děkujeme firmě Sporticus za zapůjčení čipů). Pokud jste si čip zamluvili v příhlášce, můžete se těšit, že ho otestujete. Nicméně žádný stres, krabičky lze razit i běžným kontaktním způsobem. 

Na viděnou ve čtvrtek se těší Partner Elit tým.


Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.