Ohlédnutí za Divadlem aneb uložte se k zimnímu spánku ...

Jedenáctý ročník MTBOligy byl definitivně ukončen vyhlášením výsledků v Divadle D21. Vyhlášení však nebylo jedinou částí večerního programu. Takže pěkně popořádku…

Všechno začalo pro některé domácí přípravou, která znamenala obstarat si žetony pro hlasování o závod roku a naistalovat si do moudrého telefonu apku umožňující absolvovat vložený mikrozávod.

Hned po příchodu do Divadla měli účastníci napilno. Koupit si lístky na představení, koupit si pivo, víno, destilát, hlasovat v anketě o závod roku a ještě si zaběhnout speciální indoor orienťák na QR kódech. A kdo chtěl, mohl si prohlédnout globální docházkovou statistiku. Výsledky QR taškařice si můžete prohlédnout zde. O tom, že apka má trošku mouchy s mluvilo už v divadle stejně tak se někteří vyjádřili o používán velmi negativně. Nenechávejte si názor pro sebe a podělte se o něj v diskuzi
Následovalo představení Panna Orleánská, krátká přestávka a pokračovalo se vyhlášením tradičních i netradičních kategorií. Pojďme si je všechny pěkne napřeskáčku zrekapitulovat.
  • Celkovým vítězem 11. ročníku se stal poprvé v historii Martin Štěňha s 1395 body. O pouhý 1 bod méně získal druhý Kládin, třetí Mirek Kalina už ztrácel více než 50 bodů (1341 bodů). 
  • Dále byly vyhlášeny tři nejlepší ženy. Iva Mědílková 1097 bodů, Markéta Kalinová 1029 bodů, Dana Rypáčková 1022 bodů.
  • Tradiční kategorií je nezmar, letos cenu brali čtyři z nás: Dana Rypáčková, Markéta Kalinová, Mirek Kalina a Martin Štěňha. 
  • Okolo docházky se točily i další vyhlášené kategorie. 
5 ligových ročníků bez jediné absence v řadě v podání Mirka & Markéty Kalinových je z oblasti docházkové sci-fi.
Podobně obdivuhodné je pak šňůra 11 ligových ročníků (tedy všechny) s docházkou nad 85% v každém ročníků v podání Svobyho a nad 75% v podání Příby.
  • Netradičně byl vyhlášen také Honza Vacek za “premiérové vítězství v lize”. A byl také jediný mimo trojku Martin Štěňha, Kládin, Needy, komu se povedlo v letošním ročníku získat vítězství. Držíme palce, ať jich je v příštím ročníku víc.
  • Ocenění si odnesl také Matěj Mišoň za premiérové umístění v Top10. Filip Hegner a Myrek se nedostavili, takže jejich cena propadla do tomboly.
  • Důležitá kategorie pro budoucnost ligy jsou prvopořadatelé. I těch bylo letos požehnaně a co je víc než příjemné, tak řada z nich už si rezervovala termín pro příští ročník. Jsou to: Jitka Akrmanová & Pavel Kurz, Hvězdář, Adam & Kate a Dana Rypáčková.
  • Tradiční kategorií při vyhlášení jsou nové prostory. Letos se jich našlo hned 3,5 (oblast Veleslavína, Škvorecká obora, Sedlec a půlprostor v Chýni).
  • Na závěr byl pak vyhlášen Trénink roku. Hlavní cenu si odnesla Iva Mědílková za Sedlecký face-to-face race. Fajn zjištění bylo, že každý trénink měl ve své skleničce nějaké hlasovací žetony. To znamená, že aspoň někomu se líbil každý z tréninků a to je důležité.

Tombola na závěr byla letos tak bohatá, že se část lístků losovala dvakrát (i když ceny z druhého losování byly možná i trochu za trest).

Sezóna 2020 je už pořadatelsky téměř rozdaná (tedy aspoň její jarní část), můžete si tedy už do deníčků zaznamenat že Liga se opět probudí ve čtvrtek 9.4.2020! Kdo chcete řádně natrénovat je zde tip na spinning od Markéty Drobníkové: "Každé pondělí od 19:30 předjíždím ve Sportcentru Evropská. Čeká vás 60 min potu a slz, ale zato budete na jaře v MTBOlize sbírat body ve velkém;o) Ve sportcentru není nutná rezervace, ani členství, stačí přijít.
Ligové stránky letos nebudou zahálet ani v zimě. Najdete zde komplet sezónu ”https://www.mtboliga.cz/treninky?season_id=31">Zimního poháru, výčet tréninků, odkazy na stránky pořadatelů a také “zimní žebříček”. 

Derivátor

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.