12. ročník MTBOligy je minulostí, šampióny Markéta & Kládin

Když pořadatelské duo Míša-František letošní sezónu odstartovali byla ČR v nouzovém stavu. Když pořadatelské duo Míša-František letošní sezónu zakončili je ČR opět v nouzovém stavu. Navzdory tomu, proběhla letošní liga vlastně úplně normálně. I když … 5 významných milníků a rekordů, které určitě stojí za zmínku, bychom si připomenout mohli …

Magická 100-vka prolomena…
Celkem 4x letos překročil počet účastníků na tréninku magickou stovku (Babice, Memoriál, Čimičák, Stromovka) a několik dalších tréninků k této hranici nemělo vůbec daleko. Rekordmanem se stal Kládinův Memoriál v Letňanech se 127 účastníky – hustý!

Rekordní počet nezmarů…
Byť jejich řady na podzim hodně prořídly, překonal letošní počet nezmarů doposud rekordní ročník 2015. Letošních 17 tréninků objelo celkem 16 účastníků! Nezmar musel zvládnout i XL Velbloud MTBO – klobouk dolů.

Junior Trophy…
Od letošního ročníku mají děti svojí vlastní část žebříčku s extra bodováním. Celkem se nám na lize prezentovalo během sezóny 32 dětí, 16 z nich minimálně pětkrát. Nezmarče jsme bohužel nezaznamenali, nejvíc se této magické metě přiblížila Lisa Kalinová, snahu jí však překazil Covid a karantény s ním spojené. Velké díky pořadatelům, že jsme na všech trénincích měli připravenou juniorskou trať … třeba i díky tomu některé z nich v budoucnu uvidíme v repre dresu a na nejvyšších stupních.

Jedeme na krabičkách…
Téměř všechny letošní tréninky jsme si užili na krabičkách s bezkontaktním ražením. Zde patří opět velký dík všem pořadatelům, že se do toho pustili, byť to pro některé to znamenalo proniknout do zcela neznámé technologie za což jim byla odměnou bezesná noc před tréninkem. Díky nim jsme si však mohli porovnávat mezičasy a realizované postupy.

Jedeme bezkontaktně…
Aby pro vás liga byla co možná nejvíce komfortní a pořadatelé vás rychleji (a samozřejmě bezkontaktně) odbavili, je pro další ročník připraven ligový platební systém. Detaily budou zveřejněny v jednom z dalších článků, nicméně ostrý test, kterého se účastnilo více než 10 pokusných králíků, proběhl na jedničku s hvězdičkou.

A to je jenom část statistik, rekordů a milníků tohoto ročníku. Kdo má rád čísla, ten si je může prohlédnout na webu v sekci Statistiky. Detailnější ohlédnutí na vás pak čeká v některém z dalších článků.

K dnešnímu dni bylo také možné uplatnit případnou reklamaci ohledně výsledků. Žádné nedorazily, definitivními vítězi 12. ročníku se tak stávají

Junior Trophy…
1. Ella Kalinová
2. Jakub Kucera
3. Lisa Kalinová

Dámy…
1. Markéta Drobníková
2. Míša Lacigová
3. Iva Mědílková

Celkové pořadí…
1. Kládin
2. Martin Štěňha
3. Honza Vacek

Blahopřejeme všem !!

Závěrem bych vám rád dal odpověď na otázku, co bude dál: Bude divadlo či nebude divadlo? Co si budeme povídat, ač je plánovaný termín vyhlášení přesně den po ukončení nouzového stavu, nevypadá to moc růžově. Každopádně přihlášky jsou otevřené a budou otevřené do doby, než se situace vyjasní. Nemusíte se bát, jednoho dne se divadla otevřou ;)
Sledujte ligový web, určitě tu najdete zajíavé novinky i v průběhu zimního období.

Derivátor

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se
15. 10. 2020 09:45
Příba: Letošní ročník se mi hodně líbil. Díky všem ostatním pořadatelům a závodníkům pořád držíme supr atmosféru. Díky.
14. 10. 2020 11:28
Martina Hanzlíčková: Děkuji všem pořadatelům letošních tréninků, a derivátorovi i ostatním zapojeným za super organizaci a fungování soutěže :o) Věřím, že se brzy uvidíme!!!