Svatý Velbloud

Svatý Velbloud

… poutníče postůj a vzpomni svých vin, hříchů i pochybení !

aneb křížem krážem po Svaté cestě.

Je to mu již 11 století, kdy po Svaté cestě putoval kníže Václav tam a zpět. Ve středu 28. 9. 2022 budete mít příležitost podniknout svatováclavskou pouť v okolí Kbel také.

Co je to Velbloud? Je to zkrátka VELké BLOUDění. Je tomu 10 let, kdy se jel první velbloud v okolí Hamráku, který měl 100 kontrol. Těchto 100 kontrol bychom chtěli v letošním roce překonat a překonat tak, že ani jedna kontrola se nebude opakovat. Další velbloud se jel v roce 2013 na Cukráku, 2015 v Šárce, 2016 opět v okolí Hamráku, 2018 Řež a 2020 v Ohrobci.

Letos Vás čeká velký prostor ohraničený Prosekem, Kostelcem, Brandýsem a Čerňákem. Nečekají Vás žádné velké kopce, ale placka to taky nebude. Profil trati můžeme nazvat jako Ardenská klasika. V první dopolední etapě povede trasa severně od Mladoboleslavské ulice a druhá odpolední povede na jih od této ulice. Trasa bude vedena po lesoparcích a lesejčkách, mezi nimi po polních cestách, pěšinách mimo hlavní silnice. Mezi etapami bude pauza na oběd.

Start, cíl a veškeré zázemí včetně sprch a toalety bude v budově Dřeváku v horním areálu Ekocentra Prales (Pražské lesní středisko). Oběd si můžete dát svůj vlastní v budově Dřeváku, kde je i mini kuchyňka nebo v nedaleké restauraci Zastávka u srubu, kde je pro Vás rezervovaná část restaurace.

V případě, že byste chtěli vzít sebou do Kbel i rodinu, tak společně s Velbloudem se koná 3. Velká dobrodružná hra. Start/cíl také ve Dřeváku. Více informací k této hře naleznete na www.rssport.cz

Těšíme se na Vás

Robert a Petr

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se

Zatím žádné komentáře.