Kdo se stane králem a královnou Velblouda?

Desátý ročník Velblouda nám klepe na dveře a všichni řeší počasí…proč? Přeci už staletí platí, že není špatné počasí, ale pouze je jen špatně oblečený cyklista. Kdo kouká na Paříž Roubaix, když je sucho? Nikdo. Každý chce bláto, pády…drama. Ne nadarmo se jezdí Velbloud ob rok na podzim, každý rok to nejde. Je to termín, který generuje odvážné, orientačně silné a fyzicky odolné jedince. Jen účast rodí hrdiny! Sláva Velbloudovi! 

Kdo se stane králem? Královnou? Kdo porazí svého soupeře? Kamaráda?

Hypotéza autora vychází z žebříčku a pravidelných účastníků:

První může být jen jeden/jedna. Králem se stane jeden ze tří nejsilnějších letošních jezdců: Honza Vacek, Kládin nebo Martin Štěňha? Mezi těmito rozhodne první dlouhá etapa, která je dynamická s potřebou pořádného tahu na dlouhých přejezdech. Zde volím mladého Honzu, přeci jenom věk nezastavíš. Martin už dokonce jezdí i veteraniádu. Druhá orientačně náročná etapa bude v diktátu zkušenějších, ale Honzův náskok z první etapy již Kládin ani Martin nestáhnou. Královnou se stane Iva Mědílková. V první etapě bude jako zkušená silničářka absolutně dominovat. Jen si musí dát pozor na orientaci ve druhé etapě. Zbývající místa na bedně jsou otevřená pro všechny zbývající dámy. Samozřejmě je tu nevyzpytatelná Tili, kterou požene do cíle žízeň, žízeň jako velbloud.

Jak to bude s dalším celkovým pořadím TOP 10? Je víc adeptů na první desítku, než je míst, tak kdo se nám tam vejde? Filip Hegner má aktuálně formu, ale Velbloud je Velbloud a já opět volím mládí. Matěj Mišoň polovinu trasy pojede na domácím hřišti a po celý závod několikrát využije svůj cyklokrosový um. Bude tedy těsně pod bednou. Pod bednu cílí také velezkušené trio Svoby, Mirek Kalina a Hvězdář. Tito pánové by měli naopak mít navrch v druhé etapě. Další kdo může být v prestižní desítce je Ctibor Havlík, Honza Bednařík, Martin Lesage nebo Petr Marusič, ale hlavně tedy pro mě černý kůň závodu Jirka Hejna. Je známo, že vytrvalost roste s věkem a Velbloud je zejména o vytrvalosti a zkušené hlavě. Velký souboj těsně za elitní desítkou očekávám mezi Příbou, Borkem Coufalem a namotivovaným Tomášem Dočkalem. Příba se pozvolna vrací po těžkém úrazu, tak se uvidí, co s ním ta štreka udělá. Tomáše aktuálně trápí technické problémy na jeho extrémně drahém biku. Naopak jeho současná vyšší hmotnost těla může být výhoda, kdy se pláště protlačí až na pevný podklad pod případným bahnem.

Případné další tipy nebo postřehy pište do komentářů. 

Pro zpestření první etapy… kdo sjede (jakkoliv) tobogán v první etapě, tak má u mě pivo v cíli.

Robert Sedlecký

Komentáře k článku

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Přihlásit se
28. 09. 2022 07:58
Filip Hegner: Ja nejedu, misto bloudeni mezi kontrolami bloudim po porodnici :-) Jinak diky za duveru, i kdyz moje aktualni forma jsou spis vypadky formy ci stesti ostatnich… Uzijte si to!
27. 09. 2022 09:12
Mirek Kalina: Prý máme psát postřehy, tak píšu – tipy na vítěze jsou správně, o tom žádná. Z adeptů na 4.místo není zatím Filip Hegner přihlášen (nevím, jestli pojede), o vytrvalosti Matěje Mišoně víme z Českého poháru své, takže já tipuji z nyní přihlášených na 4.místo Hvězdáře. Zajímavé bude, jak si poradí s nástrahami trati 4 přihlášené děti – Radek to určitě objede celé, tam o tom není třeba pochybovat – uvidíme, kolik kontrol vynechají Líza, Prokop a Jana nebo jestli to plánují objet celé …
27. 09. 2022 08:17
Borek Coufal: Zřejmě jsi neviděl žádný z mých posledních záznamů na play-map nebo mtbo.eu , jinak bys o mne jako o adeptu na umístění těsně za top 10 nepsal, zvlášť pokud je druhá etapa orientačně náročná 😅